wespenbestrijding

Wespenbestrijding

Hoe zorg je voor de juiste wespenbestrijding? Wespen zijn eigenlijk zeer nuttige beestjes, want ze zorgen voor een opgeruimde natuur en bevruchten bepaalde plantsoorten. Echter zijn wespen voor mensen niet zo fijn en zorgen voor flink wat irritaties of zelfs wespensteken. Wanneer je veel last hebt van wespen of er zit een wespennest in je huis, tuin of schuur, dan is het aan te raden ze te bestrijden.

Lees snel verder hoe wespenbestrijding in zijn werk gaat, wat de kosten zijn om dit te laten doen en wat je zelf kunt doen om wespen te voorkomen. Een gespecialiseerde ongediertebestrijder inschakelen? Vul het offerteformulier in en ontvang tot 6 gratis offertes.

Hoe wespen bestrijden?

Er zijn verschillende mogelijkheden die je gebruikt voor wespenbestrijding. Zo is het mogelijk om zelf een wespenvanger te maken of aan te schaffen. Dit doe je bijvoorbeeld door zoete siroop in een lege fles te doen en deze op te hangen in de tuin. Naast een wespenvanger is er ook bestrijdingsmiddel die je gebruikt voor wespenbestrijding. Zo bestaat er bestrijdingsmiddel in de vorm van poeder, schuimspray of anti-wespenspray. Echter zijn deze middeltjes niet altijd even goed voor het milieu. Tot slot kun je ook de wespen of het wespennest laten bestrijden door wespenbestrijders. Dit zijn professionals die op een vakkundige manier jouw huis of tuin wespvrij maken.


Professionele wespenbestrijders inschakelen?

Laat wespen bestrijden door een specialist! Vraag vrijblijvend offertes aan!


Wat kost het verwijderen van een wespennest?

Wat de exacte kosten zijn voor wespenbestrijding is lastig te zeggen. De prijzen verschillen vaak per provincie, bestrijder of per situatie. Bij hoogbouw is het bijvoorbeeld duurder, omdat dat moeilijker bereikbaar is. Bovendien kost het bestrijden van een complete wespenplaag ook meer, omdat een wespenplaag uit meerdere wespennesten bestaat. Wanneer je in het noorden van Nederland woont, is het over het algemeen goedkoper om een nest te laten bestrijden, dan wanneer je in het westen woont. De kosten voor het bestrijden van een nest door wespenbestrijders liggen tussen de €45,- en €100,-. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten voor wespenbestrijding per provincie.

PRIJSTABEL: Kosten wespennest verwijderen

Provincie Gemiddelde kosten *
Friesland €60,-
Groningen €60,-
Drenthe €55,-
Overijssel €50,-
Flevoland €45,-
Gelderland €50,-
Utrecht €50,- tot €90,-
Noord-Holland €70,- tot €100,-
Zuid-Holland €50,- tot €90,-
Noord-Brabant €60,-
Zeeland €55,-
Limburg €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw voor het bestrijden van één enkel wespennest. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat doet de gemeente of brandweer?

In Nederland doen de brandweer en de gemeente in principe niet aan wespenbestrijding. Het is wel mogelijk om naar de gemeente toe te stappen voor advies over het bestrijden van wespen. Zij sturen je waarschijnlijk door naar de milieudienst die ook ongedierte bestrijdt. Je kunt wel altijd informatie opvragen over het laten bestrijden van wespen door de gemeente. Bij gemeentelijke instanties betaal je vaak een bepaald bedrag, afhankelijk van de plaats en grootte van het wespennest.

wespennest bestrijden

Waar bouwen wespen hun nest?

Wespen bouwen hun nesten op beschutte plekken met een gemakkelijke uitgang naar buiten. Hierdoor komen ze vaak via kleine holletjes je huis binnen en bouwen daar hun nest. Zo komen wespennesten dus voor in de spouwmuur van je huis, op de vliering, in de dakgoot of aan het plafond in de schuur. Bovendien komen wespennesten ook buiten in de tuin voor. Ze zoeken dan vaak een holle boom, oude vogelnestkasten of maken een nest in de grond. In het begin, als het nog voorjaar is, zijn de nesten nog klein. Maar tegen het midden en einde van de zomer, kan een nest een aanzienlijke grootte bereiken. De nesten kunnen zo’n 5.000 wespen bevatten.

Tips om wespen te voorkomen

Om wespen te voorkomen, kun je zelf ook een aantal dingen doen. Wespen verstoppen zich in kiertjes en naden in muren. Zorg er dan ook voor dat naden en kieren gedicht zijn met een laagje kit. Zo voorkom je dat wespen nesten maken in je spouwmuur. Leeg ook regelmatig je afvalbakken: wespen komen af op zoete geurtjes. Wanneer je veel buiten eet, zorg dan dat het eten en drinken altijd afgedekt is. Uiteraard zijn er ook bepaalde geuren waar de wespen een hekel aan hebben, zoals kruidnagel, azijn, citrusvruchten, ui, wierook en koffie. Deze producten zijn dus handig om te gebruiken als bestrijdingsmiddel.

Video: hoe wespen zelf vangen?

Voordelen inschakelen wespenbestrijder

Het voordeel van het inschakelen van een wespenbestrijder is dat je deze gevaarlijke klus niet zelf hoeft uit te voeren. Bovendien hebben wespenbestrijders kennis en ervaring, beschikken zij over het juiste bestrijdingsmiddel en ben je er zeker van dat de wespenbestrijding goed gebeurt. Dus is het aan te raden om wespenbestrijding te laten doen door een specialist, in plaats van dat je zelf gaat proberen het nest te bestrijden. Overigens verschillen de kosten voor een wespenbestrijding per regio. Daarbij hangen de kosten af van de omvang en ernst van de situatie.

Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

Heb je zelf al met bestrijdingsmiddel geprobeerd om wespen te bestrijden? En is het niet gelukt en ontstaat er een groot wespennest onder de dakgoot van je huis, op de vliering of in de schuur? Schakel dan een professional in die gespecialiseerd is in wespenbestrijding. Wespenbestrijders hebben de juiste kennis en kunde en helpen jou zo van het nest of de wespenplaag af. Vraag nu gratis offertes aan, vergelijk deze met elkaar en vind de juiste specialist!